Schenker har öppnat nya terminalen i Stockholm syd

Schenkers nya terminal och två personer framför terminalen

Den 21 februari öppnade Schenker sin nya terminal i Stockholm syd, Almnäs. Den nya terminalen är på dryga 17 000 kvadratmeter, vilket gör den till en av de största i Schenkers nätverk i Sverige.

Att ha terminal i Södertäljeområdet har länge stått högt på önskelistan för DB Schenker.

– Den nya terminalen gör att vi kan öka servicen till våra kunder i Södertäljeområdet och norra Södermanland. Dessutom kommer vi att sysselsätta cirka 200 personer i den nya anläggningen, säger Magnus Strand, CEO för DB Schenker Cluster Sweden, Denmark, Iceland.

Den nya anläggningen är på sammanlagt 17 200 m2, vilket gör den till en av de största i Schenkers nätverk i Sverige. Anläggningen är miljöanpassad och utrustad med solcellsanläggning och bergvärme samt laddstolpar för bilar. Totalt kommer cirka 200 personer att vara sysselsatta när verksamheten är i full gång.

– Vi är väldigt glada över att Schenker har valt att expandera sin verksamhet hos oss i Södertälje. Det är positivt för vår kommun att det skapas många nya arbetstillfällen. Logistik- och industriområdet Stockholm syd är under stark expansion och flera stora företag är på väg in men DB Schenkers etablering är en av de största logistiketableringarna i området. De är varmt välkomna, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande, Södertälje kommun.