Stockholm Syd medverkade på Fastighetsdagen

Representanter från Stockholm Syd tog plats på scenen för att prata om logistik i huvudstadsområdet när den årliga Fastighetsdagen gick av stapeln på Grand Hotel i Stockholm. 

Fastighetsdagen är ett årligen återkommande seminarium som speglar den svenska fastighetsmarknaden, med fokus på Stockholmsregionen. Under dagen samlas beslutsfattare, fastighetsägare, investerare och byggföretag för att diskutera både nuläget och framtiden.

På seminariet på Grand Hotel den 25 maj medverkade Stockholm Syd med en utställningsyta och som en del av det fullspäckade programmet. David Schubert, näringslivschef i Nykvarns kommun, och Maria Jonsson, utvecklingschef på Stendörren Fastigheter AB, pratade om logistik i Stockholmsregionen och vad som händer i Stockholm Syd – ett av Sveriges största utvecklingsområden för logistik.

– Stockholm Syd är ett smått unikt verksamhets- och logistikområde där två kommuner, tre privata fastighetsbolag och en hamn arbetar tillsammans för att utveckla området och skapa de allra bästa förutsättningarna för effektiv och hållbar logistik. Bristen på tillgänglig mark är ofta en av de största utmaningarna inom logistikbranschen och i Stockholm Syd finns över 1000 hektar utvecklingsbar mark, säger David Schubert, näringslivschef i Nykvarns kommun.

– Delar av Stockholm Syd är detaljplanelagda och det finns även byggklar mark. Ett antal byggnader är redan i drift, samtidigt som flera byggprojekt pågår eller är nära att starta. Vi är flera fastighetsägare inom Stockholm Syd med gedigen kunskap av att utveckla och bygga nytt till företag som vill hyra, samtidigt som vi har två kommuner med egen mark att sälja till de som själva vill utveckla och äga sin fastighet, säger Maria Jonsson, utvecklingschef på Stendörren.

Bakom Stockholm Syd står Nykvarns kommun, Södertälje kommun, Kilenkrysset, Stendörren och Catena som samtliga äger mark i området samt Södertälje Hamn, som med sin kombiterminal är en viktig knutpunkt för godstransporter med fartyg i Stockholmsregionen och Mälardalen.